Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

MOARTE CLINICA!

BASCHET Ghiţă Mureşan taxează sistemul impus de federaţie.

„BIG GHIŢĂ" CERE O REORGANIZARE DIN TEMELII A BASCHETULUI ROMÂNESC.

Cel mai mare român cel puţin la propriu, Gheorghe Mureşan a comentat în exclusivitate pentru Boom Sport 1, de la New Orleans, All Star Game-ul NBA. La final, şi-a oprit din timp pentru a reflecta asupra problemelor baschetului de la noi.
Ce faci în prezent la Washington Wizards?

Eu sunt un angajat al clubului. Lucrez la echipă, în departamentul de marketing, lucrez cu sponsorii şi cu cei de la public relations. Mai exact, stau cu invitaţii speciali la meciuri, discutăm, le dau tot felul de amănunte. Washington Wizards este un business foarte mare, în echipă sunt 12 jucători, dar, în afara echipei, Mr. Abe Pollin, patronul, are 2.000 de angajaţi. În afară de asta, colaborez şi cu liga, strict pentru anumite evenimente organizate de NBA. În plus, antrenez și câteva sute de copii.
Popularitatea e şi o corvoadă?

You have to pay the price (n.r. - Totul are un preț). Nu este foarte uşor. Chiar vorbeam despre asta cu Steve Nash, care locuieşte în New York vara şi spunea că are noroc că nu-l recunoaşte lumea pe stradă. Eu nu mă pot ascunde. Sunt şi avantaje, dar şi foarte multe dezavantaje. Popularitatea a venit de la sine, nu eu am vrut-o.
Ce schimbări ai constatat în baschetul românesc în ultima perioadă?

De când au venit jucători străini, campionatul a mai crescut puţin, meciurile sunt mai echilibrate, mai tari. Cluburile devin puţin mai serioase. Dar asta pot spune numai despre campionat. Baschetul românesc în sine e mai slab decât acum zece ani şi poate şi decât acum 20. Per total este în regres. Totul merge după acelaşi sistem centralizat, care nu permite dezvoltarea.

Cine e de vină?

În România, totul depinde de federaţie, meciurile se joacă atunci când vrea federaţia, cum vrea federaţia, nimeni nu are voie să organizeze nimic, în afară de federaţie. Cred că o să stea aşa până când o să aibă loc o descentralizare. Până atunci, interesul va fi mai mic. Dacă mă uit câţi juniori au venit la seniori în ultimii cinci ani, mă sperii. Aici există o gaură mare.

În România, totul depinde de federaţie. Meciurile se dispută când vrea federaţia, cum vrea federaţia.

Dacă mă uit câţi juniori au venit la seniori în ultimii cinci ani, mă sperii!

GHIȚĂ MUREȘAN, fost jucător în NBA

Carte de vizita

Gheorghe MUREȘAN

Data nașterii: 14.02.1971 (Triteni, jud. Cluj)Înălțime / greutate: 2,31 m / 136 kgPost: centru

Palmares

A jucat la:

Pau-Orthez (1992-1993, 1995, 2000-2001)

Washington Bullets (1993-1994, 1995-1997)

New Jersey Nets (1998-2000)


MUREȘAN despre:
gabaritul lui:

M-am obişnuit să fiu aşa cum sunt. Nu am foarte mult timp să mă gândesc dacă am vreun avantaj că sunt înalt. În viaţă ai şanse şi trebuie să profiţi de ele

cariera în NBA

Mi-a schimbat viaţa. M-am maturizat, pentru că, ajungând aici, a trebuit să mă adaptez la ceea ce este America, NBA, baschetul, absolut la tot. Mi-a schimbat chiar şi psihicul, mi-a schimbat complet viaţa.

ACTORIE

A fost o şansă. Am avut-o pentru că am jucat în NBA, iar aşa am ajuns să fac câteva reclame în SUA şi să joc în filmul My Giant.