Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

«Gardianul» a smuls mantia falsilor Cavaleri de Malta la Suceava

Dupa dezvaluirile din ziarul nostru referitoare la faptul ca Ordinul Suveran al Caverilor de Malta nu are nici o filiala in Suceava, iar ducele Basilio Cali de Rodez nu este recunoscut in documentele oficiale ale Guvernului Cavalerilor de Malta, unul dintre aghiotantii ducelui, Dorin Potolinca, a decis abia acum sa caute documentele nobiliare care sa justifice apartenenta acestei organizatii la marea familie a Cavalerilor de Malta. Acest lucru dovedeste ca, de la momentul infiintarii si pâna in prezent, Ordinul de la Suceava a functionat ilegal si ca toate ceremoniile de investire a unor personalitati sunt nule.

Scandalul dintre reprezentantii Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta si organizatia intitulata „Ordinul Cavalerilor de Malta“ de la Suceava continua. Dupa dezvaluirile din ziarul nostru referitoare la faptul ca Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta nu are nici-o filiala in Suceava, iar ducele Basilio Cali de Rodez nu este recunoscut in documentele oficiale ale Guvernului Cavalerilor de Malta, unul dintre aghiotantii ducelui, Marele Prior al Europei de Est, Dorin Potolinca, a decis abia acum sa caute documentele nobiliare care sa justifice apartenenta acestei organizatii la marea familie a cavalerilor de Malta. Acest lucru dovedeste ca, de la momentul infiintarii si pâna in prezent, Ordinul de la Suceava a functionat ilegal. Asta, pentru ca, potrivit aceluiasi Potolinca, daca abia acum se cauta documente care sa dovedeasca legalitatea si continuitatea istorica a Cavalerilor Ordinului Sfântul Ioan de Ierusalim, toate ceremoniile de investire in grad de cavaler a unor personalitati, cum ar fi actorul Jean Constantin sau printul Dimitrie Sturdza, sunt nule de drept.

Reactia de ultima ora a asa-zisului reprezentant sucevean al Ordinului Cavalerilor de Malta, Catalin Potolinca, „Marele Prior al Europei de Est“ confirma declaratiile vehemente facute de academicianul Constantin Balaceanu- Stolnici, potrivit carora organizatia suceveana nu este altceva decât o escrocherie. Saptamâna trecuta, Balaceanu-Stolnici a declarat: „Cu mare surprindere am vazut cum oameni inteligenti si cultivati ca printul Dimitrie Sturza sau actorul Jean Constantin au cazut in capcana unor impostori, s-au inscris intr-un fals Ordin de Malta, lipsit de orice legitimitate si condus de un oarecare „duce de Rhodes“. Nu exista decât un singur ordin autentic, cel Suveran de Malta cu sediul magisterului la Roma, care a fost infiintat in secolul al XI-lea si care are un ambasador oficial, contele Hartig, acreditat in România. Este un exemplu cum smecherii profita de vanitatea si naivitatea oamenilor“.

Cautari de documente la Malta
Ordinul Cavalerilor de Malta, care i-a primit în rândurile sale pe printul Sturdza si pe actorul Jean Constantin, contestat cu vehementa de academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici, vrea sa-si dovedeasca legitimitatea cu acte pe care le vor aduce din insula Malta.

Marele Prior al Europei de Est, din partea Cavalerilor Ordinului Sf. Ioan de Ierusalim, Dorin Potolinca, a spus ca se va deplasa personal la Malta, unde îsi are sediul organizatia lor, pentru a discuta cu Marele Maestru, ducele Basilio Cali de Rodez (foto sus stânga), si pentru a aduce în România actele care dovedesc legalitatea acestui ordin si continuitatea istorica.

„Scandalul izbucnit în urma primei noastre ceremonii publice m-a deranjat foarte tare. Doresc sa aduc acte prin care sa demonstram adevarul si sa punem capat acestor polemici care nu onoreaza Cavalerii de Malta. Eu voi fi prima persoana care se va retrage din acest ordin daca voi avea cea mai mica îndoiala în privinta legalitatii acestuia. Dar pâna la proba contrarie, e pacat ca acuzatii facute fara vreo dovada sa strice bucuria pe care au avut-o persoane ca maestrul Jean Constantin, care a fost propus de persoane din Italia ca sa devina Cavaler de Malta“, a declarat Dorin Potolinca.

Scandalul a izbucnit la finele saptamânii trecute, când Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta, reprezentat de Constantin Balaceanu-Stolnici, a facut prima ceremonie publica de investire, ca o reactie la ceremonia similara ce a avut loc la Suceava, cu o saptamâna înainte. Pâna când misterul Cavalerilor de Malta va fi dezlegat într-un fel sau altul, în urma primelor ceremonii publice de investire ramân multe semne de întrebare.

Balaceanu-Stolnici ramâne pe pozitii
Contactat telefonic, academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici a reiterat faptul ca asa-zisii calaveri de Malta de la Suceava sunt niste impostori. „Este putin probabil ca domnul Potolinca sa gaseasca astfel de documente la Malta. Domnia- sa ar trebui sa stie ca singurul loc unde se afla depusa arhiva Ordinului se afla la Roma, unde-si au sediul Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta, aflat sub tutela Vaticanului. Cavalerii de Malta au fost alungati, in 1798, din Malta de catre Napoleon Bonaparte“, a precizat academicianul Balaceanu-Stolnici.

Acesta a precizat ca impostori asemenea celor care au constituit Ordinul Cavalerilor de Malta de la Suceava exista in toata lumea, in special in Statele Unite. „In România au mai fost câteva miscari asemanatoare, cum ar fi un asa-zis al Ordinului Templierilor. Si acestia sunt impostori, deoarece Ordinul Templierilor nu mai exista din Evul Mediu“, a conchis academicianul Constantin Balaceanu- Stolnici.

Istoria recenta a Ordinului

Istoricii merg pe aceeasi linie cu Balaceanu Stolnici. Potrivit evidentelor, in 1798, Malta a fost cucerita de Napoleon Bonaparte, in timpul campaniei
egiptene. Cavalerii, din cauza regulii care ii impiedica sa ridice armele impotriva altor crestini, au fost nevoiti sa paraseasca insula.

Desi in 1800 insula a fost cucerita de englezi, iar suveranitatea Ordinului a fost recunoscuta prin Tratatul de la Amiens, cavalerilor nu li s-a permis sa se intoarca. Dupa ce s-a mutat, pe rând, in Messina, Catania si Ferrara, in 1834 Ordinul s-a stabilit definitiv la Roma. Aici detine Palatul Malta in Via Condotti 68 si Villa Malta de pe colina Aventino, ambele cu caracter de extrateritorialitate. De câtiva ani, Ordinul s-a întors si în Malta ca urmare a acordului cu Guvernul maltez care a acordat Ordinului uzul exclusiv al Fortaretei Sant’Angelo pentru 99 de ani. Din acel moment, principalele obiective ale Ordinului au redevenit ospitalitatea si ingrijirea bolnavilor. Ordinul de Malta actioneaza principal atât în sfera asistentei sanitare si sociale cât si a interventiilor umanitare în peste 120 de tari, sustinut fiind si de relatiile diplomatice instaurate cu 96 de state. Conform dreptului international, Ordinul este subiect suveran, cu propria Constitutie, propriile pasapoarte si institutii. Este observator permanent pe lânga Natiunile Unite si Comisia Uniunii Europene ca si pe lânga alte 16 organizatii internationale precum FAO si UNESCO. Conducatorul Ordinului este al 78-lea Print si Mare Maestru Fratele Andrew Bertie (ales pe viata
de catre Consiliul de Stat în 1988), asistat de membrii Consiliului Suveran. Ordinul numara peste 12.500 de Cavaleri si Doamne si are peste 100.000 de voluntari.

Blog Archive

Astra Betting.ro: «Gardianul» a smuls mantia falsilor Cavaleri de Malta la Suceava
Astra Betting.ro: «Gardianul» a smuls mantia falsilor Cavaleri de Malta la Suceava
Astra Betting.ro: «Gardianul» a smuls mantia falsilor Cavaleri de Malta la Suceava
Astra Betting.ro: «Gardianul» a smuls mantia falsilor Cavaleri de Malta la Suceava