Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Presedintele Putin mimeaza democratia

entru a da impresia unei lupte electorale, Putin are acum doua partide care isi impart grosul procentelor.

Scena politica ruseasca are de curind doua partide majore pro-Kremlin, care se vor confrunta pentru prima data in alegerile pentru parlamentele locale, de la sfirsitul acestei saptamini. Rusia Unita, partidul veteran al presedintelui Putin, care domina scena politica a ultimilor ani, va primi, conform sondajelor citate de „Financial Times“, peste 40% in 14 dintre cele 86 de regiuni. Rusia Unita se va confrunta insa, de data aceasta, cu concurenta partidului Numai Rusia, partid de stinga moderat, creat anul trecut, cu sprijinul Kremlinului, prin unirea a trei grupuri politice mai mici. Numai Rusia foloseste imaginea presedintelui Putin, desi acesta nu este membru al nici unui partid. La primul congres al partidului, liderul acestuia, Serghei Mironov, a citit salutarile din partea lui Putin pentru membri, dupa care s-a lansat in criticarea membrilor Rusiei Unite, pe care ii considera birocrati a caror vreme a trecut deja. „Rusia Unita se teme foarte tare de noi si are toate motivele“, a declarat Mironov.

In fata celor doua partide pro-Kremlin, opozitia divizata nu prea are sanse, nici la alegerile locale de acum, nici la cele pentru Duma de Stat, din iarna.

Yabloko, blocat

Uniunea Fortelor de Dreapta, procapitalista, si social-democratii de la Yabloko intimpina tot felul de obstacole birocratice din partea autoritatilor. Yabloko a fost exclus de la alegeri in regiunea Sankt Petersburg (al doilea oras ca marime din Rusia), unde are cei mai multi sustinatori, sub acuzatia ca o parte dintre semnaturile strinse pentru participare ar fi fost false. 8.000 de persoane au iesit simbata in strada in sprijinul Yabloko, in oras, acuzind autoritatile de manevre ilegale. In afara de Sankt Petersburg, Yabloko nu a fost acceptat la alegeri in doua regiuni. Se pare ca social-democratii se vor bate pentru a obtine macar cele 7% din voturi necesare intrarii in Parlament.

Sistem bipartid

Oponentii lui Putin, printre care si membrul independent al Dumei Vladimir Ryhkov, citat de FT, considera ca administratia de la Kremlin spera ca acele doua partide pe care le considera apropiate sa cistige o majoritate de doua treimi in Duma, astfel incit sa poata schimba constitutia. Pe de alta parte, Alexei Makarkin, analist la Centrul pentru Tehnologii Politice din Moscova, considera ca Numai Rusia are publicul sau tinta foarte precis: elitele locale care nu se regasesc in politica Rusiei Unite si oamenii de stinga, deziluzionati de comunisti, adica aproximativ 20% dintre votanti. Unii analisti considera ca este un prim pas pentru stabilirea unui sistem bipartid pe model american, iar altii o incercare de a intari sistemul multipartid.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Presedintele Putin mimeaza democratia
Astra Betting.ro: Presedintele Putin mimeaza democratia
Astra Betting.ro: Presedintele Putin mimeaza democratia
Astra Betting.ro: Presedintele Putin mimeaza democratia