Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Udrea si Dobre presati sa dea socoteala

Senatorii si deputatii din Comisia parlamentara de ancheta a presedintelui Basescu vor sa puna capat boicotului demarat de democrati asupra forului, invocand obligativitatea audierii la Comisie, prevazuta de Regulamentul Camerei Deputatilor. Fosta consiliera a Cotrocenilor, Elena Udrea, si democratul Gheorghe Dobre se agata insa de un artificiu, in incercarea de a nu face act de prezenta la audierile din Parlament.

Regulamentul Camerei, care completeaza Regulamentul sedintelor comune, prevede ca persoanele citate de parlamentari "sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara" (articolul 76, alineatul 2.), insa documentul nu stipuleaza nici o sanctiune in cazul refuzului. Intr-o situatie diametral opusa se situeaza, insa, demnitarii chemati in Parlament care, in cazul absentarii, cad sub incidenta prevederilor legale. "La cererea Comisiei de ancheta parlamentara orice persoana care cunoaste fapte sau imprejurari in legatura cu obiectul cercetarii ori care detine un mijloc de proba este obligata sa le aduca la cunostinta sau sa le infatiseze la termenele stabilite. Institutiile si organizatiile sunt obligate, in conditiile legii, sa raspunda la solicitarile Comisiei de ancheta parlamentara in termenul stabilit de aceasta", se arata in articolul amintit. Surse parlamentare ne-au precizat ca demnitarii anchetatori sunt mai mult decat siguri ca atat tanara speranta a PD, cat si democratul Dobre vor refuza audierea in Parlament. "Cel mai probabil este refuzul. Daca Udrea si Dobre s-ar prezenta in fata Comisiei, ar da credibilitate acestui for de ancheta. Pe de alta parte, democratii lui Boc au sesizat Curtea Constitutionala reclamand lipsa de temei a Comisiei", ne-au precizat sursele citate.

Boagiu, cu Dobre de manuta

Acestea ne-au explicat ca s-ar putea totusi forta o eventuala audiere a lui Gheorghe Dobre, avand in vedere ca acesta detine functia de secretar general in cadrul Ministerului Integrarii Europene. "O vom chema pe Anca Boagiu de atatea ori la Comisie pana cand, satula de solicitari, o sa se prezinte cu Dobre de manuta", au specificat aceleasi surse. De altfel, ministrul Boagiu este obligat de Constitutia Romaniei sa dea curs solicitarii parlamentarilor. "Guvernul si celelalte organe ale administratiei publice, in cadrul controlului parlamentar al activitatii lor, sunt obligate sa prezinte informatiile si documentele cerute de Camera Deputatilor, de Senat sau de comisiile parlamentare, prin intermediul presedintilor acestora. In cazul in care o initiativa legislativa implica modificarea prevederilor bugetului de stat sau a bugetului asigurarilor sociale de stat, solicitarea informarii este obligatorie", prevede Legea Fundamentala, la articolul 111. Conform acestora, parlamentarii anchetatori intentioneaza sa-i cheme la audieri si pe ex-consilierul Theodor Stolojan, pe directorul SIE Claudiu Saftoiu si pe consilierul prezidential Sergiu Medar. De altfel, potrivit Regulamentului Camerei, peledistul Stolojan se afla in aceeasi situatie ca Elena Udrea si Gheorghe Dobre. Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Peter Eckstein Kovacs (UDMR) a declarat recent pentru ZIUA ca lipsa unor sanctiuni in cazul neprezentarii la comisie poate anula obigativitatea stipulata de Regulament. El a apreciat ca prevederea privind obligativitatea prezentei la audieri, nu contravine normelor constitutionale.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Udrea si Dobre presati sa dea socoteala
Astra Betting.ro: Udrea si Dobre presati sa dea socoteala
Astra Betting.ro: Udrea si Dobre presati sa dea socoteala
Astra Betting.ro: Udrea si Dobre presati sa dea socoteala