Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Militar roman ucis in Afganistan

Un militar din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei", dislocat in Afganistan, a fost ucis si un altul a fost ranit joi, in jurul orei 15,00, la nord de Qalat, anunta Ministerul Apararii, citat de Rompres.
Fruntasul Ionut Cosmin Sandu a decedat iar caporalul Silviu Atanasiu a fost ranit la piciorul stang, cand autovehiculul Humvee in care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
La momentul producerii exploziei, militarii indeplineau o misiune de patrulare in provincia Zabul, precizeaza MAp.
Conform procedurilor standard de operare in astfel de situatii, zona a fost imediat securizata iar militarul ranit a fost evacuat de urgenta la spitalul din baza Langman, unde beneficiaza de asistenta medicala
specializata.
Fruntasul Ionut Cosmin Sandu, in varsta de 29 de ani, era casatorit si avea doi copii. Caporalul Silviu Atanasiu are 26 de ani si este necasatorit. Ambii, incadrati la Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei" din Galati, erau la a doua misiune in Afganistan.

Imprejurarile producerii accidentului sunt cercetate de o comisie condusa de comandantul batalionului.
"Conducerea Ministerului Apararii isi exprima profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment si transmite sincere condoleante familiei greu incercate", se mai arata in comunicatul citat.
Saptamana trecuta, alti trei militari romani din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei" au fost raniti intr-o explozie in Afganistan. In timp ce indeplineau o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, transportorul amfibiu blindat in care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
Cei trei faceau parte din echipajul TAB-ului care deschidea coloana alcatuita din patru transportoare blindate.
Batalionul 300 Infanterie "Sfantu Andrei" a fost dislocat in zona de operatii din Afganistan la inceputul acestui an.
Romania a dislocat, in iulie 2002, in Afganistan, primul batalion de infanterie format din 405 militari provenind din Batalionul 26 infanterie "Neagoe Basarab". Aceasta a reprezentat prima actiune de lupta a armatei romane in afara frontierelor dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.
De la inceputul misiunilor desfasurate in Afganistan, fortele militare romanesti dislocate in zona au inregistrat 20 de raniti si cinci militari cazuti la datorie in diferite misiuni, potrivit MAp.