Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Osama bin Laden îi ameninţă pe europeni şi pe Papă

Cu câteva zile înaintea împlinirii a cinci ani de la declanşarea războiului din Irak, controversatele caricaturi în care apare profetul Mahomed sunt din nou în centrul atenţiei, printr-un mesaj audio al lui Osama bin Laden. Liderul reţelei teroriste Al-Qaida i-a ameninţat pe europeni că vor fi pedepsiţi pentru caricaturile publicate iniţial într-un ziar danez în septembrie 2005. Imaginile au declanşat reacţii dure în lumea musulmană după ce şi alte publicaţii internaţionale le-au preluat, un an mai târziu.

Luna trecută, mai multe cotidiane daneze au publicat din nou una dintre caricaturi, în semn de solidaritate cu autorul după ce trei bărbaţi au fost arestaţi sub acuzaţia că plănuiau uciderea acestuia. A urmat un nou val de proteste în rândul musulmanilor. „Publicarea acestor desene – parte a unei noi cruciade în care şi Papa de la Vatican a avut un rol semnificativ – este o confirmare din partea voastră a faptului că războiul continuă”, a declarat bin Laden, adresându-se „înţelepţilor din Uniunea Europeană”. Publicarea caricaturilor este „o insultă şi o crimă”, iar răspunsul „va fi ceea ce vedeţi nu ceea ce auziţi”, a spus bin Laden, fără să specifice clar ameninţarea.

Vaticanul se apără

Vaticanul a respins acuzaţiile referitoare la Papa Benedict al XVI-lea, amintind că Suveranul Pontif a condamnat caricaturile: „Acuzaţiile sunt complet nefondate. Nu sunt însă surprinzătoare. Este normal să credem că el (bin Laden) pune Vaticanul şi pe Papă laolaltă cu toţi duşmanii săi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului. În condiţiile în care CIA este convinsă că vocea aparţine într-adevăr lui bin Laden, serviciul italian de securitate tratează cu seriozitate ameninţările la adresa Papei Benedict al XVI-lea. Materialul audio are cinci minute, este subtitrat în engleză şi este intitulat: „Fie ca mamele noastre să fie lipsite de noi, dacă noi eşuăm să-l ajutăm pe Profetul nostru”. Înregistrarea este însoţită de o imagine a lui bin Laden purtând o mitralieră.

Bush vorbeşte de succese

În schimb, preşedintele american, George W. Bush, a marcat cei cinci ani de când a ordonat invadarea Irakului anunţând că trupele americane au obţinut succese care nu pot fi negate şi a prezis că războiul se va „încheia cu o victorie”. Bush a insistat că războiul din Irak are legătură cu lupta globală împotriva Al-Qaida, spunând că a fost deschisă uşa către o victorie majoră şi strategică în războiul împotriva terorii. Liderul de la Casa Albă a făcut referire la cooperarea sunniţilor irakieni cu trupele americane împotriva al-Qaida. „Nimeni nu poate nega că acest război s-a soldat cu pierderi de vieţi umane şi costuri financiare
ridicate, dar aceste costuri sunt necesare când ne gândim la costul victoriei strategice a duşmanilor noştri din Irak”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Potrivit Mediafax, costul războiului din Irak se ridică la 500 de miliarde de dolari. Zeci de mii de civili irakieni au fost ucişi şi nevoiţi să se refugieze. Aproape 4.000 de militari americani şi-au pierdut viaţa în acest conflict, alături de 175 de militari britanici şi 134 din alte ţări care s-au alăturat coaliţiei internaţionale (inclusiv din România). În timpul discursului lui Bush, în Washington şi în alte oraşe din SUA aveau loc demonstraţii antirăzboi, soldate cu 200 de arestări. Potrivit unui sondaj recent, aproape două treimi dintre americani consideră că războiul din Irak nu merită să fie purtat.
Astra Betting.ro: Osama bin Laden îi ameninţă pe europeni şi pe Papă
Astra Betting.ro: Osama bin Laden îi ameninţă pe europeni şi pe Papă
Astra Betting.ro: Osama bin Laden îi ameninţă pe europeni şi pe Papă
Astra Betting.ro: Osama bin Laden îi ameninţă pe europeni şi pe Papă