Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Comisia Europeană nu a intervenit pentru menţinerea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei

omisia Europeană nu a intervenit in niciun fel in procesul de numire a ministrului Cătălin Predoiu pentru un nou mandat la Justiţie, a declarat luni pentru NewsIn purtătorul de cuvant al CE Mark Gray, Predoiu afirmand sambătă că au existat semnale de la Bruxelles pentru menţinerea sa in funcţie.
"Numirea miniştrilor in guvernul Romaniei este o chestiune strict de ordin intern. Comisia Europeană nu a comentat sau intervenit in niciun moment in cursul procedurii", a spus Gray.
Ministrul Predoiu a declarat sambătă că "se pare că o serie de semnale dinspre Bruxelles aşteptau o anumită continuitate la conducerea Ministerului Justiţiei." Potrivit acestuia, adoptarea Codurilor in Parlament şi ridicarea monitorizării sunt singurele motive care l-au determinat să accepte propunerea de a fi in continuare ministru. "Cel mai important lucru este ridicarea monitorizării", a susţinut Predoiu, care a precizat că a primit semnale destul de puternice de la Bruxelles că se doreşte continuitate la ceea ce s-a realizat pană acum in Romania in domeniul justiţiei.
Referitor la prelungirea cu incă 90 de zile a mandatului lui Daniel Morar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Gray a spus că "CE a spus de la bun inceput că nu va face niciun comentariu pană ce nu se finalizează procedura (de numire - n.r.)".
Procurorul general Laura Codruţa Kovesi le-a prelungit săptămana trecută mandatele lui Daniel Morar şi ale procurorilor Doru Ţuluş şi Carmen Galcă, după ce acestea mai fuseseră prelungite temporar in august şi noiembrie, pană la finalizarea procedurii de numire.
Intre timp, propunerea lui Cătălin Predoiu de numire a Monicăi Şerbănescu in funcţia de şef al DNA a fost respinsă de şeful statului. Intrebat la audierile din comisia juridică pe cine va numi in fruntea DNA, Predoiu a răspuns că va evalua situaţia, aşteptand raportul CE din februarie. "N-aş vrea să antamez nicio soluţie in acest moment", a subliniat el.
In ce priveşte modificarea procedurii de numire şi revocare a procurorilor, ministrul a menţionat că nu este exclusă trecerea ei de la ministrul justiţiei la Consiliul Superior al Magistraturii, dacă se constată imbunătăţiri ale situaţiei la CSM, dar a asigurat
că va avea un contact permament cu partidele pe acest subiect, precum şi cu forurile europene.
Menţinerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor-şefi este menţionată explicit in obiectivele de referinţă (benchmarks) asumate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare şi verificare stabilit de Comisia Europeană.
Următorul raport al Comisiei Europene va fi publicat in luna februarie şi va fi unul interimar, de dimensiuni mai reduse decat cel anual din luna iulie.
Experţii CE care redactează rapoartele tehnice ce stau la baza raportului final s-au aflat la Bucureşti la inceputul lunii decembrie.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Comisia Europeană nu a intervenit pentru menţinerea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei
Astra Betting.ro: Comisia Europeană nu a intervenit pentru menţinerea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei
Astra Betting.ro: Comisia Europeană nu a intervenit pentru menţinerea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei
Astra Betting.ro: Comisia Europeană nu a intervenit pentru menţinerea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei