Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Demisia Guvernului a fost acceptată de Parlament

Cu votul tuturor deputaţilor comunişti prezenţi la şedinţă, Parlamentul a acceptat, astăzi, demisia Guvernului Tarlev. Asta deşi mai mulţi deputaţi din opoziţie s-au opus adoptării acestei hotărâri.
Chiar la începutul şedinţei în plen, deputatul independent Vitalia Pavlicenco a solicitat prezenţa ex-premierului Tarlev care să explice de ce a decis să renunţe la post şi să prezinte un raport despre activitatea Guvernului. Propunerea parlamentarei a fost însă respinsă cu votul deputaţilor comunişti. Drept urmare, parlamentarul independent Anatol Ţăranu a declarat indignat că prim-ministrul este responsabil în faţa Parlamentului care l-a numit în funcţie şi nu a preşedintelui în faţa căruia şi-a prezentat demisia. Iar deputatul Dumitru Braghiş a menţionat că ceea ce se întâmplă astăzi în şedinţă este o sfidare a bunului simţ şi a propus Parlamentului să nu voteze pentru demisia premierului până când acesta nu se va prezenta în faţa deputaţilor.
Parlamentarul AMN, Leonid Bujor, a opinat la rândul său că Guvernul Tarlev a demonstrat lipsă de respect faţă de forul legislativ şi că prin nedorinţa comuniştilor de a-l invita pe premier se confirmă faptul că fostul şef al Executivului nu a respectat Parlamentul şi legislaţia în vigoare. Aceeaşi idee a fost subliniată şi de deputatul Vlad Filat.
Singurul care a încercat să sară în apărarea fostului premier a fost liderul Partidului Democrat, Dumitru Diacov, care a menţionat că decizia de a veni sau nu în Parlament îi aparţine lui Tarlev, adăugând totuşi că fracţiunea pe care o conduce nu va vota pentru demisia premierului din motiv că nu a susţinut nici numirea acestuia în funcţie.