Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Statul dă subvenţii pentru a ne încălzi de la soare

Ministerul Mediului ar putea plăti românilor peste 70% din costurile de montare a sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

Ministerul Mediului îi va finanţa pe cei care vor să îşi înlocuiască sau să-şi completeze sistemul de încălzire clasic cu instalaţii care utilizează energia
solară, geotermală sau eoliană. Banii vor fi asiguraţi din taxa de poluare plătită de cei care îşi înmatriculează maşinile. “Fondurile colectate din taxa de înmatriculare se vor reîntoarce la populaţie sub formă de proiecte. Cei care vor dori să-şi monteze panouri solare vor putea primi cofinanţare de peste 70% din valoarea totală a proiectului”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului. Potrivit lui Korodi, Ministerul Mediului va elabora un ghid pe baza căruia cei care vor să-şi monteze astfel de sisteme vor putea beneficia de finanţare.

Ghidul îi va ajuta să întocmească proiectul pe baza căruia ministerul va evalua costul
investiţiei şi va da banii. Montarea unui sistem de panouri solare costă aproximatv 7.000 de euro
.

Panourile solare funcţionează la scară largă în nordul şi în sudul Europei, iar ţări cu tradiţie în folosirea resurselor verzi, precum Germania, Austria şi Grecia, deţin aproximativ 70% din această piaţă. În Germania, statul finanţează 50% din costurile totale de montare a unui sistem de încălzire care foloseşte surse de energie regenerabilă, dar asigură şi o pensie pe timp de iarnă de 400-500 de euro. Şi în Bruxelles cei care vor să îşi monteze astfel de sisteme beneficiază de ajutor din partea statului.

Operatorii economici pot beneficia şi ei de ajutoare de stat în perioada 2008-2013 pentru investiţii în valorificarea resurselor regenerabile de energie.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Statul dă subvenţii pentru a ne încălzi de la soare
Astra Betting.ro: Statul dă subvenţii pentru a ne încălzi de la soare
Astra Betting.ro: Statul dă subvenţii pentru a ne încălzi de la soare
Astra Betting.ro: Statul dă subvenţii pentru a ne încălzi de la soare