Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

SUA reaseaza frontul anti-terorist

arlamentul irakian voteaza azi o lege prin care va mandata Guvernul de la Bagdad sa semneze acorduri ce vor permite trupelor straine, inclusiv romanesti, sa ramana in Irak dupa expirarea mandatului ONU, relateaza Reuters. Liderii radicali siiti au amenintat cu noi violente armate daca trupele straine nu se retrag din Irak.
Statele Unite au anuntat trimiterea a zeci de mii de militari in Afganistan, in incercarea de combatere a insurgentei. Talibanii au amenintat trupele SUA ca vor avea o soarta similara cu cea a sovieticilor, infranti de mudjahedinii afgani.
Legislativul de la Bagdad va vota azi o lege prin care Guvernul irakian este mandatat sa semneze acorduri ce vor permite trupelor straine, cu exceptia celor americane, sa ramana in Irak dupa expirarea mandatului acordat de ONU, la 31 decembrie, informeaza Reuters. "Parlamentul irakian urmeaza sa se pronunte maine cu privire la o decizie care sa autorizeze Guvernul sa semneze acorduri cu Guvernele tarilor straine (cu exceptia celor americane - n.r.) pentru a fixa o data de retragere, ce tre­buie sa aiba loc inainte de sfar­situl lui iulie 2009", a declarat Ali Adib, vicepresedinte al Alian­tei unificate irakiene, principalul grup parlamentar.
Confuzie totala
"Parlamentul va vota pentru a lua o decizie care sa dea autorizatie Guvernu­lui sa reglementeze dosarul fortelor straine", a confirmat Ahmed Nur, un deputat al Aliantei kurde.
Parlamentul irakian se con­frunta sambata trecuta cu o stare de confuzie in legatura cu un vot pe tema unui proiect de lege referitor la retragerea trupelor straine, cu exceptia celor americane, in 2009. Un vot in prima
lectura fusese prevazut pentru miercuri, dar acesta a fost afectat de falsa demisie a presedintelui Parla­mentului, sunnitul Mahmoud Mashhadani. Sambata, deputatii credeau ca au votat impotriva textului care prevedea retragerea trupelor straine, pana in iulie 2009, in timp ce altii afirmau ca votul a vizat invalidarea se­dintei precedente consacrata acestei teme. Americanii, care formeaza 95% din aceste forte, au semnat deja un acord bilateral cu irakienii, pentru a ramane in Irak pana la sfarsitul lui 2011. Restul coalitiei este dominat de Marea Britanie, Romania, Salvador, Estonia si Australia. Alte state, precum Bulgaria si Macedonia, si-au retras complet militarii din Irak.
Amenintare talibana
SUA vor cunoaste in Afganis­tan aceeasi infrangere ca sovieticii in anii 1980, a declarat ieri un lider taliban, citat de Reuters, dupa anuntul
desfasurarii unui contingent suplimentar de 20-30.000 de soldati americani pana la vara. "Sovieticii au trimis acelasi numar de trupe pentru a ocupa Afganistanul, dar au suferit o infrangere grea. URSS a invadat Afganistanul in 1979, parasind tara dupa zece ani fara sa fi reusit sa infranga rezistenta muja­hedinilor, in pofida desfasura­rii a peste 150.000 de oameni. Trimiterea a 30.000 de soldati suplimentari, menita sa con­tracareze insurectia care castiga tot mai mult teren
, dubleaza contingentul american din Afganistan, care numara in prezent intre 30.000 si 35.000 de oameni.

Blog Archive

Astra Betting.ro: SUA reaseaza frontul anti-terorist
Astra Betting.ro: SUA reaseaza frontul anti-terorist
Astra Betting.ro: SUA reaseaza frontul anti-terorist
Astra Betting.ro: SUA reaseaza frontul anti-terorist