Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Guvernul a decis: Nicolae Vacaroiu, tatal bugetarilor

Sedinta extraordinara a Guvernului a fost convocata fulger, astfel incat aproape jumatate dintre membrii Cabinetului nu au apucat sa participe, si terminata la fel de "blitzkrieg" pentru a-i da ultimul cuvant Curtii de Conturi, al carei presedinte este Nicole Vacaroiu, fost prim-ministru pe vremea lui Iliescu.
Intalnirea desfasurata vineri la Palatul Victoria, convocata in regim de urgenta de premierul Emil Boc pentru a se pune in concordanta Legea 500/2000 si OUG 119/1999, s-a incheiat cu decizia de a atribui Curtii de Conturi rolul de mediator intre Ministerul Finantelor si toate organismele statului care solicita credite, transmite Realitatea Tv.
La finalul discutiilor ce au durata doar un sfert de ora, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a abordat modificarea legislatiei, precizand ca trebuia facut un acord intre cele doua reglementari.
"Ministerul Finantelor va plati pentru toate solicitarile de deschideri de credite
, daca va decide Curtea de Conturi ca e neintemeiat refuzul organelor de control
", a declarat ministrul Finantelor.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a explicat: ''De acum inainte, Ministerul Finantelor Publice prin unitatile de trezorerie ale statului efectueaza plata si pentru sumele de bani pentru care controlorul financiar
delegat a dat refuz de viza, numai daca Curtea de Conturi arata ca refuzul de viza este neintemeiat''.
Hotnews scrie ca masura "pare" sa blocheze sporurile ce revin magistratilor, in conditiile in care Curtea de Apel Bucuresti
a admis, joi, contestatia judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justite fata de adresa Ministerului Finantelor potrivit careia conturile unde sunt depuse salariile pe luna iunie pentru magistrati sunt blocate, iar sporul de 50% nu este inclus in acestea.
Guvernul a modificat Ordonanta 119/1999 astfel incat Curtea de Conturi va fi mediator intre organele de control si ordonatorii de credite. Practic, Curtea de Conturi va avea ultimul cuvant in ceea ce priveste deciziile pe care le iau organele de control asupra modului in care se fac platile bugetare, inclusiv cele salariale.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Guvernul a decis: Nicolae Vacaroiu, tatal bugetarilor
Astra Betting.ro: Guvernul a decis: Nicolae Vacaroiu, tatal bugetarilor
Astra Betting.ro: Guvernul a decis: Nicolae Vacaroiu, tatal bugetarilor
Astra Betting.ro: Guvernul a decis: Nicolae Vacaroiu, tatal bugetarilor