Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Comisia Europeană caută fisuri la „Prima casă“

Organismul
european a declanşat o procedură de verificare a programului guvernamental. Premierul Boc ne asigură că totul este în regulă.

Comisia Europeană (CE) a solicitat statului român informaţii cu privire la programul „Prima casă“. Instituţia europeană vrea să verifice dacă ajutorul de stat respectă regulile Uniunii Europene privind concurenţa, susţine purtătorul de cuvânt al CE, Jonathan Todd, citat de NewsIn. „Comisia este în contact cu autorităţile române, solicitând mai multe informaţii“, a spus purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Concurenţă, refuzând însă să facă orice comentarii suplimentare cu privire la programul „Prima casă“.

În cazul în care programul nu este în conformitate cu regulile UE privind concurenţa şi ajutoarele de stat, Comisia poate demara procedura de încălcare a tratatului (infringement) şi poate trimite cazul la Curtea Europeană de Justiţie.

Aceasta, la rândul ei, poate impune sancţiuni financiare
României.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc dă asigurări că totul este în regulă în ceea ce priveşte programul guvernamental de garantare a creditelor pentru locuinţe. „Ne încadrăm în toate normele Uniunii Europene, utilizând sistemul garanţiilor de stat, aşa cum sunt ele prevăzute în Legea bugetului de stat“, a declarat Boc la Râmnicu Vâlcea. Premierul susţine că, pe lângă cele şase bănci deja active în program, alte şase instituţii de credit
vor semna în decursul zilei de joi acordul cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM
. Este vorba despre Raiffeisen, Emporiki, UniCredit Ţiriac, Volksbank, Intesa şi Millennium Bank. Cele şase care au semnat deja sunt BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Banca
Transilvania, Banca Românească şi ATE Bank.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Comisia Europeană caută fisuri la „Prima casă“
Astra Betting.ro: Comisia Europeană caută fisuri la „Prima casă“
Astra Betting.ro: Comisia Europeană caută fisuri la „Prima casă“
Astra Betting.ro: Comisia Europeană caută fisuri la „Prima casă“