Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Moody’s: Economia va scădea cu 5,7% în acest an

Agenţia de rating vede o comprimare a PIB mai optimistă chiar decât ultimele estimări ale Guvernului.

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a redus perspectivele de creştere economică a României, mizând acum pe o comprimare cu 5,7% a Produsului
Intern Brut (PIB) în 2009, faţă de o scădere de 4%, cât estimase anterior, conform unui comunicat publicat joi de agenţie.

Estimările privind inflaţia au rămas neschimbate, de 4,9% pentru 2009 şi de 3,7% pentru 2010. De asemenea, economia românească ar urma să scadă cu 0,2% în 2010, în linie cu estimările anterioare. Într-un raport de la începutul lunii mai, Moody’s arăta că România va înregistra o recesiune dificilă în 2009, însă economia va evita colapsul, în special ca urmare a datoriei relativ scăzute a sectorului privat şi a dependenţei mai reduse de exporturi.

De asemenea, Moody’s apreciază că ratingul acordat ţării ar putea fi coborât dacă programul
de finanţare cu FMI şi cu CE este întrerupt sau dacă UE devine mai puţin înclinată să susţină ţara.

Economia a scăzut în primul
trimestru al anului cu 6,2%, în condiţiile în care, potrivit prognozei din acordul cu FMI, scăderea pentru acest an ar fi de 6%.

Acum câteva zile a apărut, neoficial, înformaţia că, pentru trimestrele doi şi trei, Guvernul ia în calcul scăderi drastice ale economiei, de 8,9%, respectiv 9,1%, pentru ca România să încheie anul cu o scădere economică de 7%.

Moody’s este singura dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară care acordă în continuare României rating din categoria „investment grade“ - Baa3, cu perspectivă negativă. S&P şi Fitch au retrogradat România la categoria „junk“ (rating speculativ) la finalul anului trecut.

Celelalte două mari agenţii de rating, Fitch şi Standard&Poor’s (S&P), au retrogradat România în toamna anului trecut la un nivel de rating fără recomandare
de investiţii (junk - speculativ).

Blog Archive

Astra Betting.ro: Moody’s: Economia va scădea cu 5,7% în acest an
Astra Betting.ro: Moody’s: Economia va scădea cu 5,7% în acest an
Astra Betting.ro: Moody’s: Economia va scădea cu 5,7% în acest an
Astra Betting.ro: Moody’s: Economia va scădea cu 5,7% în acest an