Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Bayrou rastoarna asteptarile in Franta

Cu mai putin de doua luni inaintea prezidentialelor din Franta, ceea ce parea o cursa in doi - intre candidatul dreptei, Nicolas Sarkozy, si cel socialist, Ségolène Royal - a devenit un thriller politic o data cu aparitia unui al treilea favorit in persoana sefului Uniunii Democratiei Franceze (UDF), Franµois Bayrou.
Din ianuarie, cand si-a anuntat candidatura, Bayrou creste continuu in sondaje. Daca pana acum a fost considerat un outsider, de ieri lucrurile au inceput sa arate amenintator pentru favoriti. Doua sondaje au declansat alarma. Primul, realizat de CSA, il crediteaza pe Bayrou cu 24% din intentiile de vot, o crestere de sapte procente intr-o saptamana. Royal ar primi 25% iar Sarkozy 26%. Al doilea, realizat de BVA, este mai moderat - 21% Bayrou, 24% Royal si 29% Sarkozy -, dar contine o alta surpriza. Daca toate sondajele precedente il dadeau drept castigator cert in turul al doilea de scrutin pe Sarkozy, sondajul BVA - singurul care a luat in considerare scenariul - il da castigator in turul al doilea pe Bayrou contra lui Sarkozy cu 55% fata de 45%.
Stapanul sondajelor din campania socialista, Gérard Le Gall, a avertizat ieri, in Le Monde, ca "exista un risc pentru Ségolène in turul 1".
Bayrou si-a publicat ieri programul prezidential, intitulat Projet d’espoir (Proiectul sperantei), in care etaleaza o agenda de centru. Acest lucru i-a atras critici atat din partea stangii, cat si a dreptei, care i-au reprosat ca nu face decat sa semene confuzie, incercand sa creeze un melanj cu putin de la unii si putin de la ceilalti.
Popularitatea neobisnuita in randul francezilor a acestui fermier din Pirinei s-ar putea insa sa fie atitudinea antisistem pe care a adoptat-o. Or, atat la alegerile din 2002, cat si la referendumul privind Constitutia Europeana, francezii au demonstrat ca s-au cam saturat de actualul sistem francez. In repetate randuri, Bayrou a denuntat alianta dintre puterea politica, marile grupuri industriale care au contracte cu statul si mass-media. Daca in tabara socialista nu a aparut deocamdata o risposta, oamenii lui Sarkozy au anuntat ca in fruntea comitetului de sustinere va trece Simone Veil, dusman personal al lui Bayrou. Campania se anunta, asadar, mult mai plina de suspans decat se banuia si surprizele s-ar putea sa nu se opreasca aici. Ieri, palatul Elysée a anuntat ca duminica seara, la ora 20.00, presedintele Jacques Chirac se va adresa francezilor si le va comunica "intentiile sale
pentru alegerile prezidentiale".

Blog Archive

Astra Betting.ro: Bayrou rastoarna asteptarile in Franta
Astra Betting.ro: Bayrou rastoarna asteptarile in Franta
Astra Betting.ro: Bayrou rastoarna asteptarile in Franta
Astra Betting.ro: Bayrou rastoarna asteptarile in Franta