Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Peste 180 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii

Executivul a aprobat, prin Ordonanta de Urgenta, contractul de finantare intre Romania si Banca Europeana de Investitii pentru proiectul privind infrastructura municipala in domeniul alimentarii cu apa, etapa a III-a, informeaza un comnunicat.

Proiectul de reabilitare va fi finalizat pana in 2011 si va asigura imbunatatirea calitatii mediului si a deservirii populatiei cu apa potabila la standardele UE. Valoarea fondurilor alocate de BEI pentru realizarea acestui proiect este de 41,5012 milioane euro.

Costul total net al proiectului este de 181,172 milioane euro. Finantarea proiectului va fi asigurata din fonduri ISPA in valoare de 130,9778 milioane euro, din imprumutul BEI 41,5012 milioane euro, fonduri de la bugetul de stat 4,16 milioane euro, si din fonduri ale bugetelor locale si/sau din surse proprii ale agentilor economici implicati in proiect 4,533 milioane euro. Imprumutul BEI este acordat pe o perioada de 25 ani, din care sase ani perioada de gratie.

Banii vor intra in cinci subproiecte

1. In cadrul Subproiectul Baia Mare se vor realiza: modernizarea si reabilitarea statiei de tratare a apei potabile din municipiu, inlocuirea a circa 22 km de conducte si extinderea cu circa 1,5 km a retelei de distributie a apei potabile; reabilitarea si modernizarea statiei de epurare a apelor uzate, inlocuirea a circa 9 km de retea de canalizare, construirea a 5 km de colectoare si unor statii noi de pompare a apei, precum si extinderea cu 10 km a retelei de canalizare. Costul total al proiectului este de 45,692 milioane euro, din care imprumut BEI 11,9487 milioane euro.

2.In cadrul subproiectului Bistrita se vor realiza: reabilitarea si modernizarea statiei de tratare a apei potabile, inlocuirea a circa 10 km de conducte si extinderea cu circa de 28 km a retelei de distributie a apei in municipiul Bistrita, precum si extinderea retelei cu 74 de km pe valea Bargaului si construirea a trei rezervoare noi. De asemenea, reteaua de canalizare din municipiul Bistrita va fi extinsa cu circa 80 km, iar cea din Valea Bargaului cu circa 84 de km si vor fi construite trei statii noi de pompare a apei. Costul total al proiectului este de 22,650 milioane euro, din care imprumut BEI 5,625 milioane euro.

3.Subproiectul Drobeta-Turnu Severin va asigura: reabilitarea statiei de tratare a apei potabile si a retelei de apa potabila, renovarea rezervoarelor de apa potabila existente la statia de tratare, masuri de siguranta impotriva poluarii Dunarii, construirea unei statii de avertizare in amonte fata de sursele de captare, contorizarea apei potabile prin instalarea a 5.100 contoare. Se vor construi circa 11 km de conducte si va fi extinsa cu 10 km reteaua de canalizare. Costul total al subproiectului este 41,6 milioane euro, din care 6,240 milioane euro contributia BEI.

4.Subproiectul Pitesti isi propune reabilitarea statiei de tratare a apelor potabile din localitate, in vederea reducerii efectelor poluarii accidentale, reabilitarea si extinderea retelei de distributie a apei potabile si completarea contorizarii prin instalarea de apometre, reabilitarea retelei de canalizare si a statiilor de pompare a apelor uzate Costul total al subproiectului este de 42,125 milioane euro, din care 10,4375 milioane euro imprumut BEI.

5.Subproiectul Ramnicu Valcea va asigura imbunatatirea retelei de distributie a apei, renovarea bazinului Cetatuia si dotarea acestuia si a altor doua bazine existente cu instalatii de reclorinare, reabilitarea retelei de apa existente si construirea a trei noi bazine colectoare, a unei noi statii de pompare pentru cresterea colectorului in zona Ostroveni, precum si construirea unei statii de epurare noi. Valoarea totala a subproiectului va fi 29,105 milioane euro, iar valoarea imprumutului BEI este de 7,250 milioane euro.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Peste 180 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii
Astra Betting.ro: Peste 180 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii
Astra Betting.ro: Peste 180 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii
Astra Betting.ro: Peste 180 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii