Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Greseli de Gaga la rezolvarile subiectelor pentru Capacitate si BAC

Cu aproape patru luni inainte de inceperea sesiunilor de Bacalaureat si Teste Nationale, “specialistii” ministrului educatiei, Mihail Hardau, au reusit sa-i bulverseze pe elevi cu greseli si “perle”. Toate sunt strecurate printre enunturile variantelor de subiecte si a rezolvarilor acestora, publicate in forma finala si definitiva pe site-ul Ministerului Educatiei.

In fiecare an, dupa desfasurarea probelor scrise de la Capacitate si Bacalaureat, toata lumea astepta cu sufletul la gura sa mai afle ce „perle“ au debitat elevii dupa un ciclu de patru ani de invatatura. In fata acestora, transmise pe toate canalele mass-media, unii rad in hohote, altii deplang starea jalnica a nivelului de invatamant din Romania. Insa, anul acesta, nu mai avem nici o surpriza, deoarece, dupa cum se poate observa, inceputul a fost deja facut de catre cei peste 900 de profesori „specialisti“, chemati pe ceva banisori din toata tara pentru a redacta variantele de subiecte si pentru a-l scoate din necaz pe Hardau. Numai ca „sarmanul“ ministru a cazut din lac in put. Dupa ce au adunat toate observatiile si stangaciile, cei 927 de autori au republicat sub forma definitiva variantele de subiecte si rezolvarile problemelor de la unele discipline de examen. Astfel, la varianta nr. 60, partea a II-a, de la proba de Geografia Romaniei pentru Capacitate, i se cere elevului: „Podisul Dobrogei este marginit in vest si in sud de...“, iar la variantele de raspuns de la acest punct este trecuta Dunarea. Intr-adevar, Dunarea este limita vestica a podisului Dobrogei, insa limita sudica a acestuia o constituie granita cu Bulgaria. Tot la aceasta disciplina, la varianta 64 (partea a III-a) se cer deosebiri intre grupele montane Parang si Retezat-Godeanu. Potrivit rezolvarilor, una dintre deosebiri este altitudinea, iar cea de a doua ca „limita vestica a Parangului este Valea Jiului, iar la Retezat, culoarul Timis-Cerna-Bistra“. La acest subiect se mai face o precizare: „Punctajul complet va fi acordat numai daca cele doua unitati de relief vor fi tratate comparativ si nu separat“. Altfel spus, elevii sunt luati de fraieri, la modul „cate oua ati mancat in ultima saptamana - de gaina, de rata sau de gasca - separat, nu impreuna“.

La Romåna si Mate’ s-au incurcat in rezolvari
Si autorii subiectelor de la Romana si Matematica si-au batut cuie in talpa. Astfel, enuntul de la varianta nr. 16 de la Limba si Literatura Romana pentru Testele Nationale cere elevilor sa faca o compunere despre o zi de vara, in schimb, la rezolvari a aparut un model de compunere despre o zi de primavara. „Sunt derutata. Logic, la examen, eu trebuie sa raspund exact la cerinta din enunt, adica sa scriu despre vara. Dar daca mi se depuncteaza lucrarea, pentru ca in rezolvare este vorba despre primavara. Ca sa scap de grija si ca profesorii corectori sa nu aiba cum sa ma depuncteze, cred ca e mai bine sa scriu despre ultima zi calendaristica din primavara si prima zi din vara“, ne-a declarat o eleva de la Scoala nr. 197 din sectorul 6 Bucuresti. La Subiectul al II-lea, varianta 10 de la Matematica pentru Bacalaureat, raspunsul initial de la problema era cel de la varianta veche (cu 3 la puterea 2007...). Acum, dupa revizuirea variantelor, acel 3 s-a transformat in 6. Se pare ca profesorii s-au incurcat de tot, deoarece raspunsul cu „6“ este corect pentru varianta veche si „3“ pentru varianta actuala definitiva.

Hardau garanta siguranta Testelor
La conferinta de presa organizata pe 15 ianuarie, in ziua in care au fost publicate pe site variantele de subiecte de la Testele Nationale si Bacalaureat, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a declarat: „Pentru redactarea celor peste 600 de variante de subiecte au lucrat 927 de cadre didactice, selectate dintre cele cu performante deosebite la catedra. Deci nu vor mai fi indoieli cu privire la corectitudinea examenelor“.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Greseli de Gaga la rezolvarile subiectelor pentru Capacitate si BAC
Astra Betting.ro: Greseli de Gaga la rezolvarile subiectelor pentru Capacitate si BAC
Astra Betting.ro: Greseli de Gaga la rezolvarile subiectelor pentru Capacitate si BAC
Astra Betting.ro: Greseli de Gaga la rezolvarile subiectelor pentru Capacitate si BAC