Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Cum sa faci bani din paranoia

O firma din Ploiesti vinde telefoane care nu pot fi ascultate datorita unui algoritm de criptare.

Firma SecurePhone din Ploiesti, care a lansat in aceasta luna pe piata romaneasca telefoanele mobile ale caror convorbiri nu pot fi interceptate, mizeaza pe vinzarea in acest an a circa 3.000 de unitati, a declarat Mihai Manole, directorul firmei, citat de agentia MEDIAFAX.

„Am semnat in toamna anului trecut un contract de exclusivitate cu compania australiana Compulabs Pty LTD, in urma caruia am devenit distribuitor exclusiv pentru Romania al solutiilor de securizare a comunicatiilor de voce si de date ale acestei firme. Compania furnizeaza solutii de securizare a datelor si a vocii armatei australiene si, prin distribuitorii ei autorizati, in diferite tari precum Rusia, Italia, Elvetia, Cehia sau Indonezia“, afirma Manole.

Aceste telefoane folosesc algoritimi de criptare, care genereaza un cod aleatoriu din patru cifre, altul la fiecare convorbire, trimis doar celor doua persoane care vorbesc, excluzind o a treia persoana pe linie. Pretul unui astfel de telefon este in jurul sumei de 900 de euro.

„Aparatele de interceptare GSM nu folosesc numarul de telefon ca numar de identificare. Ele folosesc codul IMEI, un cod unic de identificare pentru fiecare telefon in parte“, spune Mihai Manole despre cei care isi schimba cartela pentru a nu fi ascultati.

Perfect legal

Mihai Manole spune ca metoda este perfect legala prin Legea nr. 387/2003, care ofera oricarei persoane dreptul sa-si protejeze convorbirile. Nici macar operatorii de telefonie mobila nu pot intercepta convorbirea respectiva, pentru ca nu este folosit canalul de voce, ci un abonament de fax si de date, iar sunetul pe care l-ar auzi operatorul este unul fara sens, asemanator cu un calculator care incearca sa se conecteze la Internet prin modem.

Mihai Manole spune ca foloseste si el un aparat care nu poate fi ascultat.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Cum sa faci bani din paranoia
Astra Betting.ro: Cum sa faci bani din paranoia
Astra Betting.ro: Cum sa faci bani din paranoia
Astra Betting.ro: Cum sa faci bani din paranoia