Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Demolatorii lui Ungureanu, eliberati cu o zi mai devreme decat se stia

Adrian Gåncean, unul dintre cei doi romåni retinuti in Irak, a declarat ieri, la sosirea pe aeroportul din Cluj, ca unul dintre „arestati“ a fost eliberat din baza americana la 1 februarie, si nu pe data de 2 februarie, cum s-a anuntat oficial la Bucuresti.

In cele cateva pasaje unde povestesc episodul arestarii lor, Adrian Gancean si Nelu Ilie folosesc exprimari identice. Spre exemplu, adresandu-se reporterilor, acestia folosesc adesea pasaje precum „cum sa va spun... „sau „deci, ca sa va zic sincer...“ Mai mult, limbajul folosit de cei doi este unul de-a dreptul academic care nu este specific meseriilor pe care le prestau acestia in Irak. Mentionam aici pasaje precum „daca nu erau toate acestea, coroborate, detentia noastra nu se putea prelungi...“ sau „sinceritatea noastra, proamericanismul pe care il avem noi si americanii cum tin la natiunea noastra, a facut ca dansii sa nu ezite sa ne elibereze...“ Este un alt indiciu care conduce la ideea ca intreaga poveste a arestarii si eliberarii celor doi este cusuta cu ata alba.

(Dan Bucura)

Este posibil sa fi citit un discurs pregatit de alta persoana
Interviurile cu cei doi romani elibarati din Irak, difuzate de radio Romania Actualitati, au ridicat mai multe semne de intrebare, din cauza faptului ca erau foarte asemanatoare. Atat de asemanatoare, incat mai multi analisti au ridicat problema ca ar fi fost invatati ce sa spuna. Am apelat la conferentiar universitar Rosemarie Haines, specialist in analiza de discurs la Scoala Nationala de Studii Politice si Administratie, pentru o opinie profesionala. „Raspunsurile mi se par ambigue. La prima vedere pare o singura voce, dar exista anumite diferente in discursul celor doi – Nelu Ilie are un limbaj mai elevat, celalalt este un pic mai primitiv“, ne-a declarat Rosemarie Haines. In ceea ce priveste posibilitatea ca muncitorii eliberati sa fi citit un discurs pregatit de alta persoana, Rosemarie Haines a afirmat „Este posibil sau, mai bine spus, nu este exclus.

Contactul cu Armata Romana - o alta coincidenta bizara
Eliberarea lui Adrian Gancean si a lui Nelu Ilie a coincis cu schimbarea de trupe romanesti in zona, care se face odata la sase luni. La nici doua zile dupa comunicatul oficial are anunta ca cei doi muncitori au fost scosi din custodia trupelor americane, un avion Hercules al Armatei Romane pleca in zona pentru a asigura schimbul de trupe. Pentru ca tot se afla acolo, s-a hotarat ca avionul sa-i ridice si pe cei doi muncitori. Duminica dupa-amiaza, un alt avion al trupelor australiene asigurase transportul muncitorilor si al unui inalt ofiter roman, generalul Radu Ghica, de la baza „Victoria“ din Bagdad catre Talil. Generalul Radu Ghica este ofiterul roman cu cel mai mare rang in comandamentul romanesc ce deserveste coalitia aliatilor din Irak. Tot ca o coincidenta, acesta din urma trebuia si el sa ajunga la Talil cu ocazia schimbului de trupe de militari romani. Singurul impediment care a facut ca jonctiunea dintre muncitori si militarii pregatiti sa fie trimisi acasa a fost o defectiune a aparatului de zbor Hercules. In consecinta, compania Romavia a trimis si ea un avion tip BAC in zona in care au fost incarcate cateva piese de schimb necesare aparatului Hercules. Cu avionul Romavia erau asteptati in tara, in jurul orei 20.30 ora Romaniei, Adrian Gancean si Nelu Ilie.

Adrian Gâncean se jura ca nu mai calca vreodata in Irak

Adrian Gâncean a sosit aseara la ora 18,20 la Cluj-Napoca la bordul unei aeronave Romavia care a adus din Irak un primul esalon de militari care au actionat la Nassiria. La sosirea pe aeroport el a declarat: „Celalalt român retinut in Irak a fost eliberat din baza americana la 1 februarie, iar in 2 februarie am fost dusi la consulat. Prefer mai intâi sa ma odihnesc, sa-mi revin si apoi o sa stam de vorba. Ordinul de eliberare a fost 31 octombrie ora 13,30. Nu ne-a spus nimeni sa nu facem declaratii presei. Mai intâi ma voi odihni, sunt nedormit de trei saptamâni.

Nu o sa mai plec niciodata in Irak. Când am fost prins, ma pregateam sa vin acasa, sa renunt la contractul din Irak si am filmat pentru a avea imagini amintire, sa le tin pentru mine, iar peste 20 de ani sa le arat la nepoti.

Le multumesc tuturor celor care au contribuit la eliberarea mea.

În perioada cât am fost retinuti am cerut prin anumite formulare sa ni se spuna de ce suntem acuzati, dar nici pâna in ziua de azi nu ni s-a raspuns. Am fost anchetati doar de trei ofiteri americani. Consulul României m-a vizitat pe 26 noiembrie. Multumiri domnului ambasador Stuparu si d-lui consul, precum si celorlalti din ambasada, dupa care pe dânsul nu l-a mai lasat partea americana sa ne viziteze. Basescu a vorbit cu noi dupa ce am fost preluati de partea româna. D-nul presedinte a dat dovada ca e român“.

Blog Archive

Astra Betting.ro: Demolatorii lui Ungureanu, eliberati cu o zi mai devreme decat se stia
Astra Betting.ro: Demolatorii lui Ungureanu, eliberati cu o zi mai devreme decat se stia
Astra Betting.ro: Demolatorii lui Ungureanu, eliberati cu o zi mai devreme decat se stia
Astra Betting.ro: Demolatorii lui Ungureanu, eliberati cu o zi mai devreme decat se stia