Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

La trei voturi de suspendare!

Coaliţia PSD-PRM-PC are în parlament 229 de voturi, fiindu-i necesare 235 pentru scoaterea preşedintelui din funcţie, dar trei deputaţi, reprezentanţii PIN şi PNŢCD, susţin acest demers

Parlamentarii PC vor vota în favoarea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, deşi nu vor semna „rechizitoriul" întocmit de PSD împotriva şefului statului. Anunţul a fost făcut de către liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, el precizând că partidul său îşi întemeiază demersul pe trei „capete de acuzare" – subminarea economiei naţionale, trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Procedura de suspendare a lui Traian Băsescu depinde exclusiv de modul în care vor vota deputaţii şi senatorii independenţi. Cu toate că apreciază drept „bine-venită şi democratică" iniţiativa PSD şi PRM de a-l retrimite pe preşedinte în faţa poporului, PC va aduce în plenul parlamentului propriile argumente pentru suspendarea acestuia. „Am o veste proastă pentru Traian Băsescu: avem probele pentru suspendarea sa. Singura problemă este că dorim confirmarea şi instrumentarea lor, astfel încât să fie fără echivoc. Deci, faptele există, probele le avem, dar instrumentarea lor trebuie făcută profesionist", a accentuat Voiculescu. Probele conservatorilor se referă la subminarea economiei naţionale şi fals în declaraţii, la care se adaugă traficul de influenţă, după cum a precizat liderul PC, acestea urmând a fi prezentate în plenul Legislativului. „Noi nu semnăm acţiunea PSD, pe care o considerăm bine-venită. PSD are deja semnăturile necesare pentru a trimite materialul la Curtea Constituţională, ca atare nu are nevoie şi de semnăturile noastre", a mai spus Dan Voiculescu.

Este nevoie de majoritate simplă

Pentru suspendarea din funcţie a şefului statului este nevoie de înregistrarea unei majorităţi simple, jumătate plus
unu din numărul total de parlamentari. Toţi cei 150 de senatori şi deputaţi ai PSD au semnat, potrivit conducerii partidului, documentul de suspendare. Şi cei 48 de parlamentari ai PRM şi-au adus contribuţia la susţinerea acestei iniţiative. Cele 31 de voturi ale conservatorilor ridică numărul susţinătorilor suspendării lui Băsescu la 229, social-democraţii mai având nevoie doar de şase voturi pentru ca acţiunea lor să aibă succesul scontat.

Conservatorii cer un nou guvern până la 1 martie

Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, îl somează pe premierul Călin Popescu Tăriceanu să propună, până la 1 martie 2007, un guvern format exclusiv din liberali. Voiculescu a spus că, în caz contrar, primul-ministru nu va mai putea conta pe susţinerea PC pentru proiectele legislative ale cabinetului său. „Domnul Tăriceanu mai are două săptămâni până când va restructura guvernul. Să vină cu unul minoritar, exclusiv PNL. Orice alt guvern nu va primi votul nostru", a afirmat preşedintele PC.

Senatorii şi deputaţii independenţi vor decide soarta şefului statului

Partizanii suspendării preşedintelui Băsescu sunt foarte aproape de reuşită. Lor le trebuie 235 de voturi, cu trei mai multe decât cele de pe propriile liste.

Dacă trei dintre independenţi votează alături de coaliţia anti-Băsescu, soarta şefului statului va fi decisă prin referendum.

Reprezentanţii PIN Cozmin Guşă şi Lavinia Şandru sunt critici ai preşedintelui, iar deputatul Aurelian Pavelescu s-a pronunţat deja pentru suspendare.

Blog Archive

Astra Betting.ro: La trei voturi de suspendare!
Astra Betting.ro: La trei voturi de suspendare!
Astra Betting.ro: La trei voturi de suspendare!
Astra Betting.ro: La trei voturi de suspendare!