Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

"Oamenii politici fac legi pentru infractori"

Aproape la aceeasi ora, ieri dimineata, Parlamentul si Presedintele se atacau reciproc, fiecare cu armele sale. Camera Deputatilor a adoptat, ieri, cu un vot covarsitor ( 215 "pentru", 56 "impotriva" si o abtinere) modificarile propuse de PSD la Legea referendumului, simplificand in felul acesta calea spre destituirea sefului statului: este suficient votul a jumatate plus
unu dintre electorii prezenti la urne pentru a schimba un presedinte ales din al doilea tur de scrutin. Daca decizia Camerei are putere juridica, replica lui Traian Basescu a fost, ca de obicei, una construita pe acuze grave la adresa Parlamentului: " Oamenii politici fac legi pentru infractori, nu pentru interesul politic", a spus seful statului la sedinta de bilant a DNA de ieri.


Basescu a declarat la aceeasi sedinta ca urmatorii doi ani sunt decisivi in "tentativa statului de a decupla decizia politica de interesele unor oameni extrem de importanti, care pot influenta decizii ale Guvernului si Parlamentului prin legi si alte mecanisme". Traian Basescu nu a omis sa vorbeasca si despre legea pentru infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, care, in opinia sa, "este un instrument al acestei decuplari pe care clasa politica il refuza". "Avem nevoie de acest instrument care trebuie asezat in limitele constitutionale pentru ca sa nu permita jocuri si influente politice".

Seful statului a subliniat
din nou ca are curajul sa priveasca procurorii in ochi pentru ca "nu a existat niciunul care sa poata spune ca presedintele s-a interesat de vreun dosar si este bine ca in relatia dintre presedinte si procurori nu exista umbre". In prezent, potrivit celor declarate de presedintele Romaniei, "oamenii politici fac legi pentru infractori, nu pentru interesul public", pentru ca una au spus in campanie
si alta se intampla in realitate. Seful statului a tinut sa dea si un exemplu sustinand ca va retrimite Parlamentului o lege care acorda scutiri de datorii unor fabrici de bere: "Nu mai departe de zilele trecute era in dezbatere o lege prin care nu stiu ce scutiri se acordau fabricilor de bere autohtone, deci ceva tot legat de zona alcoolului. Sigur, legea se afla la promulgare, cu certitudine o voi trimite inapoi, dar iata cum se manifesta impletirea dintre infractori si oameni politici care nu fac nimic altceva decat sa faca legi pentru infractori".

"Exista riscul ca aceasta putere sa-si rateze sansa de a fi altfel decat puterea din 2000-2004 din punct de vedere al coruptiei", a mai avertizat presedintele Romanei la sedinta de bilant a DNA. Basescu a precizat si ca actuala crestere economica nu inseamna ca structurile statului s-au modificat pentru ca si guvernarea Nastase a avut crestere economica in 2004, chiar mai mare procentual decat cea din 2006. Mai mult decat atat, acesta a vorbit si despre forta pe care trebuie sa o aiba DNA pentru a "substitui lipsa de vointa politica in intreruperea legaturii vinovate dintre oameni de afaceri si oameni politici".

A venit apoi momentul ca Traian Basescu sa critice dur faptul ca nu se fac anchete de catre Corpul de Control al Ministerului Economiei, desi se stie ca exista probleme in sectorul energetic: "In mod paradoxal, desi sunt cunoscute problemele din energie
, nu am vazut Corp de Control la Ministerul Industriilor.

Aflam doar ca baietii destepti refuza sa faca publice contractele. Foarte bine! Dar institutiile statului, cum ar fi Corpul de Control, ar trebui sa stie, ar trebui sa aiba acces la informatii. Sunt tipuri de realitati pe care, cu regret o spun, oamenii politici din actualul guvern, din actuala putere, refuza sa le vada sau sa faca sa mearga lucrurile inainte. Sunt lucruri pe care foarte multi nu vor sa le auda spuse. Insa eu imi asum responsabilitatea sa le spun pana la capat. Si am convingerea ca procurori, judecatori constientizeaza ca nu mai sunt dependenti de oameni politici."

Pe de alta parte, seful statului a dat exemple de vechi megadosare de coruptie -Bancorex, Banca Agricola. Tigareta 2, etc. - unde nu s-a ajuns pana la capat, la factorul politic. "Sunt 30 de dosare legate de fraudarea Bancorex privind nerespectarea regulamentului de creditare".

La finalul discursului sau, Basescu le-a urat procurorilor DNA "sa nu obosesca luptand impotriva coruptiei".

Blog Archive

Astra Betting.ro: "Oamenii politici fac legi pentru infractori"
Astra Betting.ro: "Oamenii politici fac legi pentru infractori"
Astra Betting.ro: "Oamenii politici fac legi pentru infractori"
Astra Betting.ro: "Oamenii politici fac legi pentru infractori"